12:30

Referat: BK Kick - AIF Barrikaden

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Nickola, Martin, Sarang - David, Maksym, Visvari, Javid
- Mick, Jaja, Pontus

Avbytare var Sosa som kom in på topp efter 38 min och spelade där resten av matchen och Stefan som kom in som vänster yttermittfältare i paus och spelade hela 2:a halvlek där.

Kick som enligt uppgift har som målsättning att tillhöra topplagen i femman i år (och resultaten i träningsmatcherna kan i och för sig ge en viss täckning för det) spelade till att börja med också som ett sådant. De kom i ständiga anfallsvågor och vi hade väldigt svårt att få tag i dem. Redan under matchens 10 första minuter skapade de 3 bra målchanser varav den 3:e resulterade i 1-0. Fem minuter senare var det dags igen, denna gång på straff. Nu såg det riktigt kusligt ut. Lika mycket självförtroende som de spelade med lika oorganiserade och utan självförtroende föreföll vi vara.

Efter c:a 20 min lyckades vi så sakteliga ta oss in i matchen och sedan vi först missat ett friläge efter ett mönsteranfall fick vi i den 26:e min till en reducering.
Det var Mick som sköt från långt håll. Bollen träffade någon och ställde målvakten (såg det ut som i alla fall). Precis i slutet av halvleken hade lagen var sin jättechans, våran ett inlägg från Maksymov som svepte förbi precis framför 2-3 av
våra spelare utan att någon av dem fick träff på dem, deras en lobb på ovansidan av ribban när Raffa var långt ute.

I andra halvlek fortsatte vi att flytta fram våra positioner (bildligt alltså men kanske i och för sig också bokstavligt) och Kick som efter inledningen (och kanske också innan matchen?) trott att det skulle bli en promenadseger började nu visa tecken på väldigt dålig moral med otroligt mycket gnäll på domare och tränare(!), vilket bl.a. visade sig i 2 utvisningar (de fick dock sätta in ersättare för dessa eftersom det var en träningsmatch).

Redan efter 3 min av 2:a brände Kick ett jätteläge och sedan "bytte" lagen målchanser med varann - ganska jämnt fördelade. Raffa fick göra några riktiga kanonräddningar på fina långskott men tyvärr kunde Kick slå in 3-1 på retur på ett av dessa skott. Klockan hade nu tickat iväg till den 66:e matchminuten. Då hade först det hänt att Kick fått sin 2:a straff för dagen men satt den stolpe-ut.

Fem minuter efter deras 3-1-mål reducerade vi på nytt. Ett riktigt fint anfall från vår sida avslutades med ett inlägg fråm Maksym till Jaja som från ganska nära håll slog in bollen via stolpen. Från åskådarplats såg det först ut som om bollen
skulle studsa ut på fel sida om mållinjen ur vår synpunkt sett men tydligen rullade den in med liten marginal. Efter detta förekom det väl egentligen bara en riktig målchans och det var när de fick på ytterligare ett fint långskott där Raffa gjorde en verklig kanonräddning. Rätt mycket halvchanser var det däremot och vi hade de flesta. Spelmässigt tog vi över allt mer på slutet och de verkade faktiskt tröttkörda då. I det läget kändes det faktiskt som om 3-3 låg närmare än 4-2.

Som helhet dock en match där de sett till hela tillställningen var det något bättre laget och också hade de flesta riktigt heta målchanserna. De var mycket bra offensivt och hade en riktigt klart lysande stjärna på topp som såg ut som om han skulle kunnat spela en 3-4 divisioner högre upp. Bakåt kändes de dock något sårbara. Överbetyg i vårt lag vill jag förutom till Raffa i målet speciellt ge till vårt innermittfält Maksym och Visvari.